verdeturi

7 Verdeturi Aromate, Ideale Pentru Salate

iunie 11, 2017 , In: Sanatate, UniqueLook
0

Odata cu venirea verii, bucataria incepe sa prinda cat mai multa culoare. Cautam sa preparam mancaruri proaspete, rapide si pline de vitamine. Eu sunt genul de persoana care ar manca salate de dimineata pana seara. 🙂 Sunt atat de usoare si de racoritoare in zilele toride de vara, incat nu le pot refuza. In plus, am un mic secret pentru a da salatelor un plus de savoare si de prospetime. La final, adaug peste salata verdeturi aromate. Daca vrei sa incerci si tu acest truc, iti prezint 7 verdeturi ideale pentru prepararea salatelor.

1. Patrunjelul

Patrunjelul este cel mai folosit tip de verdeata si este la dispozitia oricui. Desi este folosit in majoritatea mancarurilor, patrunjelul nu apare foarte des in salate. Un lucru total gresit! In forma lui cruda, patrunjelul are o aroma intensa si este plin de vitamine. Aceasta planta are efecte benefice asupra organismului. Patrunjelul proaspat creste pofta de mancare si lupta impotriva anemiei, a reumatismului si a bolilor infectioase. Il poti gasi tot timpul anului la piata, in supermarket sau il poti planta intr-un ghiveci.

verdeturi

2. Busuiocul

Busuiocul este cu precadere o planta de vara. Aroma sa este ideala pentru a da savoare oricarei salate. In general, busuiocul merge foarte bine cu rosii coapte, sparanghel si alte legume fragede. Daca iti place sa consumi peste si fructe de mare, busuiocul le va da un plus de aroma. Mai mult, pentru un gust diferit, adauga busuioc in salatele care contin carne de vita si in cele mediteraneene cu paste sau orez.

verdeturi

3. Cimbrul

Pentru multi dintre noi, cimbrul nu se afla printre alimentele preferate. In forma uscata, eu il evit cat pot de mult. 🙂 Insa, cimbrul proaspat are o aroma atat de intensa incat poate schimba gustul mancarii. Foloseste frunzele de cimbru la salate mediteraneene cu peste si fructe de mare. Vei simti diferenta. La fel de gustoase vor fi si salatele pe baza de cartofi sau paste cu diferite legume si ulei de masline. In plus, cimbrul are actiune calmanta si dezinfectanta asupra organismului.

4. Menta

De mult timp oamenii au descoperit ca menta nu este buna doar pentru ceai. Am observat ca este utilizata foarte mult in prepararea deserturilor. De ce sa nu o folosim si in salate? Mai ales vara, cand le va da un aer de prospetime. Menta proaspata se asociaza foarte bine cu patrunjelul si cu usturoiul. Adauga cateva frunze de menta peste salata si te vor ajuta sa te racoresti putin in zilele calde. Poti adauga menta si in limonada sau diferite cocktail-uri racoritoare.

verdeturi

5. Rozmarinul

Rozmarinul este folosit destul de des ca planta medicinala. Acesta ajuta la circulatia sangelui si favorizeaza digestia si secretia biliara. Frunzele sale sunt ideale pentru a da gust salatelor, mai ales celor cu ciuperci sau cu carne. Rozmarinul merge combinat de minune cu cimbru, maghiran si patrunjel.

verdeturi

6. Maghiranul

Maghiranul poate fi consumat in forma proaspata sau uscata, cea de-a doua avand un gust mai puternic. Ca si celelalte verdeturi, consumul de maghiran contribuie la buna functionare a organismului. Acesta are actiune calmanta asupra nervilor, scade colesterolul si favorizeaza digestia. Daca alegi sa folosesti maghiran proaspat, trebuie sa stii ca acesta nu se fierbe in mancare. Ideal este sa il adaugi la final. Pentru salate, maghiranul se potriveste cel mai bine in cele mediteraneene care contin carne rosie sau legume de culoare verde-inchis.

7. Cibulet sau Chives

Cibuletul este o planta asemanatoare cepei verzi, dar mult mai fina. Este considerata varianta cea mai rafinata a cepei. Cunoscuta in comert si sub denumirea de chives, aceasta planta se adauga in mancare la sfarsit. Astfel, va da o aroma mult mai intensa. Cibuletul se combina foarte bine cu patrunjel, marar si verdeturi salbatice.

verdeturi
Ti-a placut articolul? Daca da, nu uita sa ne dai un LIKE aici!

Multumim! 😀

Adauga un Comentariu!