copil

De ce Are Nevoie un Copil Pentru a fi Implinit

iunie 1, 2017 , In: Ganduri & Sentimente, UniqueLook
0

Astazi este 1 iunie. O data care nu reprezinta doar prima zi de vara, ci si Ziua Copilului. Am observat ca multi oameni aleg sa o sarbatoreasca printr-un gest material. Unii parinti le cumpara cadouri costisitoare copiilor, iar altii le dau pur si simplu bani. Trist… Pentru a fi implinit, un copil are nevoie de multe alte lucruri in afara de bunuri. Este adevarat ca exista cazuri in care parintii lucreaza in aceasta zi. Motiv pentru care incearca sa compenseze lipsa lor prin lucruri materiale. Totusi, m-am gandit sa scriu cateva lucruri de care un copil are nevoie si pe care unii parinti le-au uitat.

1. Atentie si afectiune

Un copil nu va primi niciodata o mangaiere de la lucrurile materiale. Nu le va putea spune ce il doare, ce a facut la scoala, ce ii place sau ce isi doreste. Lucrurile si banii nu ii vor putea da un sfat sau o imbratisare atunci cand va avea nevoie. Nu sunt in masura sa judec pe nimeni. Incerc doar sa aduc inapoi lucrurile care au inceput sa lipseasca din viata copiilor. Poate aveti un serviciu care va ocupa tot timpul sau poate aveti multe alte probleme pe cap. Insa, faceti un efort pentru cei mici. Au nevoie de indrumare, de atentie si de afectiune pentru a ajunge OAMENI.

Pe parcursul dezvoltarii sale un copil simte nevoia sa primeasca un sfat, o vorba buna sau o imbratisare. Lucruri pe care nu le va cere pur si simplu. Nu va putea. Trebuie sa existe o relatie foarte apropiata intre parinti si copil. Numai asa se va putea simti protejat si capabil sa discute orice.

2. Sustinere si incurajare

Exista situatii in care copiii sunt obligati sa vina acasa cu note bune sau sa faca toate lucrurile perfect. Ei bine, nu este atat de usor. Un copil nu este un robot programat sa stie totul si sa fie perfect. Copilul este cel mai predispus greselilor. De aceea are nevoie foarte mare de indrumare, de intelegere si de sustinere. Un copil trebuie invatat pas cu pas si ajutat sa inteleaga lucrurile noi care apar in viata lui. Aceasta este singura modalitate de a putea asimila cat mai multe informatii. Parintii care isi sustin si isi incurajeaza copiii, vor putea sa fie mandri mai tarziu.

copil

3. Un copil trebuie inteles

Inainte de a fi judecat sau certat, copilul are dreptul sa fie inteles. Ca parinte, trebuie sa incerci sa discuti cu el si sa intelegi cat mai bine modul lui de gandire. Asa il vei cunoaste mult mai bine si iti vei putea da seama ce fel de personalitate are si ce caracter. Copiii pot fi foarte complicati, insa nu vor asta. Pur si simplu, la varsta lor mintea incearca sa descopere si sa asimileze cat mai multe informatii. Nu te supara pe el daca pune prea multe intrebari. Tot ce vrea este sa invete cat mai multe despre lumea in care traieste. Incearca sa il intelegi si sa il incurajezi sa fie un om ambitios, perseverent si sincer. Ar fi de mare ajutor in societatea noastra astfel de persoane. 🙂

4. O familie unita si amintiri frumoase

Un copil implinit are nevoie cu siguranta de o familie unita, care sa ii ofere iubire si amintiri frumoase. Exista cazuri in care parintii se despart, dar incearca sa nu il afecteze pe cel mic. Imposibil! Chiar daca este prea mic sa inteleaga atunci, il va afecta cand va creste. Lipsa unui parinte se simte indiferent de ce face celalalt pentru a o compensa. Poate ca nu iti va spune niciodata ce il doare sau ce ii lipseste, dar cu siguranta ii va lipsi. Cel mai bine este sa existe o familie unita, fericita si iubitoare. Acel copil va fi unul cu adevarat fericit si implinit.

copil

Poate voi vedea mai multe familii fericite anul acesta, de 1 iunie. M-ar bucura enorm. 🙂

La multi ani de Ziua Copilului! 😀

Adauga un Comentariu!