morcovi

Supa de Morcovi cu Condimente – O Reteta Diferita

mai 31, 2017 , In: Retete Sanatoase, UniqueLook
0

Astazi vorbim despre morcovi. 😀 Consumul de morcovi aduce o multime de beneficii organismului. Morcovii sunt legume bogate in beta-caroten si in alti nutrienti esentiali pentru sanatate. Acestia au un rol principal in imbunatatirea vederii. Tinand cont de toate beneficiile lor, morcovii ar trebui consumati cat mai des. Asa mi-am amintit de o reteta usoara pentru o supa crema de morcovi. Reteta originala este una condimentata, dar tu o poti adapta stilului tau alimentar. Nu este o reteta complicata, in schimb este sanatoasa si foarte gustoasa. 🙂

Ingrediente necesare:

  • 1 litru de apa
  • 500 grame de morcovi
  • 2 cartofi mici
  • o ceapa medie
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare si piper
  • un ardei iute crud
  • 3-4 cm radacina de ghimbir
  • o lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • o lingurita ulei de susan
  • o lingurita de garam masala (un amestec din 5 condimente chinezesti sau alt amestec de condimente)

In loc de garam masala poti realiza un amestec din urmatoarele alimente: piper negru macinat, scortisoara, boia dulce, cuisoare macinate, boabe de coriandru, seminte de chimen macinate si praf de mustar.

Mod de preparare pentru supa de morcovi

1. Pune apa pe foc si las-o sa fiarba. Legumele se spala, se curata si se taie bucatele. Cateii de usturoi ii poti taia in patru bucati.

2. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adauga legumele, usturoiul si putina sare. Dupa ce da din nou in clocot, da focul mic si acopera oala cu un capac. Lasa supa sa fiarba incet, timp de 15-20 de minute.

3. Intre timp, spala ardeiul iute, curata-l de seminte si toaca-l marunt. Spala, curata si toata ghimbirul. Separat, stoarce sucul de la lamaie.

4. Ia o tigaie, pune putin ulei de masline si lasa.l sa se incinga. Adauga ardeiul si ghimbirul si prajeste amestecul timp de un minut. Nu le lasa sa se rumeneasca! Peste ele, adauga amestecul de condimente ales si amesteca timp de 1 minut.

5. Adauga apoi uleiul de susan si amesteca pana cand compozitia se ingroasa. Cand e gata, ia tigaia de pe foc.

6. Cand legumele din supa sunt fierte, adauga amestecul de condimente peste supa. Paseaza apoi totul, pana cand supa devine un piure fin. Cel mai simplu este sa pui totul intr-un blender. Va face toata treaba in timp util. 🙂

7. Pune supa crema obtinuta inapoi in vasul pentru supa si adauga sare si piper dupa gust. Daca este nevoie, incalzeste supa din nou si serveste-o calda. Este mult mai gustoasa.

Sugestii: Daca nu iti place sa mananci condimentat, poti renunta la o parte dintre condimente. Adapteaza reteta preferintelor si nevoilor tale!

Pofta buna! 😀

Pentru mai multe retete, nu uita sa dai un LIKE aici! Zi frumoasa! 🙂

Adauga un Comentariu!