fritatta

Fritatta cu Legume, Parmezan si Alune Caju

iulie 4, 2017 , In: Retete Sanatoase, UniqueLook
0

Multa lume confunda fritatta cu omleta frantuzeasca. Ei bine, fritatta este o omleta originara din Italia, care se gateste la foc mic. Diferenta dintre omleta frantuzeasca si fritatta o reprezinta forma finala a acestora. Pentru omleta din Franta se alege forma impaturita, astfel incat legumele sa fie la jumatatea sa. In cazul fritattei, legumele se amesteca impreuna cu ouale si la final nu se impaturesc. Se servesc in forma in care s-au gatit, de obicei, rotunda. Vrei si tu sa prepari o fritatta? Este delicioasa, rapida si necesita un buget rezonabil. Daca vrei sa incerci o varianta noua de omleta, merita sa gatesti o fritatta.

Ingrediente necesare pentru fritatta:

  • 4-5 oua proaspete;
  • o ceapa mica;
  • un ardei gras, de preferat rosu pentru contrast;
  • 300 grame de ciuperci;
  • 200 grame de spanac frunze;
  • 80-100 grame de parmezan, in functie de cat de predominant vrei sa fie gustul sau;
  • o legatura mica de patrunjel;
  • 1-2 linguri ulei de masline;
  • sare si piper pentru gust;
  • optional, poti adauga 70-80 grame de alune caju prajite.

Depinde de tine cum vrei sa combini ingredientele. Lista de mai sus nu este una fixa. Iti poti personaliza mancarea, in functie de preferintele tale culinare. Nu iti fie teama sa incerci! 😉

Mod de preparare:

1. La inceput se spala legumele si se taie cubulete, fasii sau in forma pe care o doresti. Pentru patrunjel sunt suficiente doua linguri de patrunjel tocat marunt. Cand ai terminat, porneste cuptorul pentru a se putea incalzi. La final vom avea nevoie de el.

2. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt. Cand ceapa este moale, se adauga ciupercile si se calesc la foc potrivit, timp de 3-4 minute. Nu uita sa amesteci continuu in tigaie.

3. Dupa cele 3-4 minute, adauga spanacul in tigaie si gateste legumele la foc ridicat. Trebuie sa le lasi pe foc pana cand spanacul va fi moale si lichidul din tigaie se va evapora. Gata? Acum, adauga alunele caju, amesteca si da focul mic.

4. Intr-un castron, bate ouale impreuna cu 2 linguri de apa rece si cu patrunjelul maruntit. Asezoneaza-le cu sare si piper si pune-le peste legume, fara a amesteca. Lasa totul la gatit timp de 5-6 minute, pana cand omleta este gatita complet.

5. Intre timp, rade parmezanul si presara-l peste omleta. Pentru o coacere completa, se baga fritatta la cuptor timp de cateva minute. Ai grija sa detasezi coada tigaii inainte, altfel se va arde. Daca nu poti face asta, muta omleta intr-o tava speciala pentru copt. Lasa compozitia la cuptor pana cand capata o culoare aurie, aproximativ 3-4 minute. 😀

Asta a fost tot. Pofta buna! 🙂

fritatta

Afla prima cand apar urmatoarele retete, dand like paginii noastre de facebook aici!

Adauga un Comentariu!